КриминалеНовини

Прокуратурата иска 10 години затвор за обвинения за насилието срещу Дебора Михайлова

С разпит на свидетели започна днес в Пловдивския районен съд делото за насилието срещу Дебора Михайлова от Стара Загора, съобщи Дневник.

Подсъдим е бившият ѝ приятел – 26-годишният охранител Георги Георгиев, обвинен в нанасяне на 18 прорезни рани с макетно ножче, насилствено подстригване на косата ѝ и нееднократни заплахи с убийство.

Дебора Михайлова е дала първа показания пред съда, уточнява БНТ. Защитата на Георгиев постави под съмнение показанията ѝ, дадени в досъдебното производство и ги квалифицира като „доста противоречиви“. Михайлова от своя страна е обяснила, че когато човек е в шок е нормално да не си спомня с точност всичко.

Преди да влезе в съдебната зала тя заяви, че е готова да се изправи срещу своя насилник и по време на разпита да даде подробности за случилото се между тях.

„Честно казано, мисля, че психически съм готова да се изправя, така че не смятам, че ще бъде голяма трудност за мен там вътре. Ще кажа абсолютно всичко – какво се е случило, и оттам нататък съдът ще реши какво следва“, заяви Дебора Михайлова и допълни, че след като се е възстановила и не е била под въздействието на лекарства, е дала показанията, които трябва.

Преди началото на съдебното заседание адвокатът на Георгиев Петко Кънев каза, че нямало никакви доказателства за участие на клиента му в престъплението.

„Изчетохме много подробно показанията на самата Дебора, те са доста противоречиви. Ще бъде интересно при разпитите защо така има една градация в тези нейни показания – много спомени са изплували в последствие“, коментира адвокатът.

Два дни ще бъдат разпитвани свидетели и в още две заседания показания ща дадат и вещите лица, изготвили експертизите по делото.

„Сега е най-важната част и се събират и изясняват доказателства, които са събрани в следствието“, обясни Слав Даскалов, адвокат на Дебора Михайлова.

Срещу Георгиев има повдигнати три обвинения – за побой, обезобразяване на момичето и заплаха за убийство. От прокуратурата искат максимална присъда.

„Към настоящия момент считаме, че сме събрали достатъчно доказателства, които са ни дали основания да предадем обвиняемото лице на съда. С оглед утежняващите отговорността обстоятелства в случая ще настояваме за възможно най-тежкото наказание, което е лишаване от свобода за срок от 10 години“, заяви прокурорът Ивелина Косева.

Следващото заседание с разпит на свидетели по делото е насрочено за понеделник (3 юни).

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина