ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГрадътНовини

ПП-ДБ обяви кандидат-кмета си за София: Васил Терзиев

„Продължаваме промяната“, обединението „Демократична България“ и „Спаси София“ потвърдиха официално общата си кандидатура за кандидат-кмет на Столична община. Това е предприемачът, основател на „Телерик“ Васил Терзиев. Той се представи сам на специално събитие в София днес.

Уреждане на кварталите, решаване на проблема с детските градини, превръщането на училищата в център на кварталите – това са част от приоритетите, които самият той заяви по време на представянето си. Той добави, че ще даде повече правомощия на районните кметове. Васил Терзиев заяви и надеждата обединението да събере достатъчно съветници за мнозинство в местния парламент.

Месните избори са в края на тази година. Това е първата официално обявена кандидатура на някой от фаворитите в големите градове. Очаква се основният конкурент да бъде кандидатът на ГЕРБ, като засега активно се спряга името на Георги Георгиев.

В Пловдив също предстои обявяването на кандидатите на големите и парламентарно представени партии. За момента единствено се спрягат неофициално имена – Манол Пейков неколкократно е заявявал публично желанието си да бъде кандидат, но ПП-ДБ не е обявила все още нищо.

От страна на ГЕРБ лидерът Бойко Борисов категорично заяви, че това няма да бъде Здравко Димитров, като при едно от гостуванията си в града направи намек, че кандидатът ще е Костадин Димитров – районният кмет на Тракия, но също няма официално решение.

Извън тези имена, към момента има двама кандидати, които публично са заявили кандидатурите си – това са неколкократният участник в местните избори Николай Иванов и гражданският активист Тони Стойчева.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина