Почитаме героите от Илинденско-Преображенското въстание след седмица

Градът Новини

Пловдивчани ще отбележат 119 години от избухването на Илинденско-Преображенското въстание. Това ще стане на на 2 август 2022г., вторник, от 10.00ч., когато е организирано общоградско честване и тържествено почитане на героите, загинали във въстанието от 2 август 1903 година.

Мястото на церемонията е паметника на българите от източна и западна Тракия и Беломорска Македония, загинали в национално-освободителните борби и войните за България (в район „Южен“, до старите хали).

В честването, включващо тържествено слово и полагане на венци и цветя ще участват военен духов оркестър, представително формирование от  гарнизон – Пловдив – почетна рота и венценосци и комитет „Родолюбие“. Водещ ще е  Златко Павлов.

Тържественото слово ще бъде произнесено от Александър Сиди – съпредседател на политическа партия ВМРО – Българско национално движение и Народен представител от ВМРО в парламентарната група на „Обединени патриоти“ в 44-тото Народно събрание.

Община Пловдив отправя покана към гражданите да се включат в честването.

Очаква се да присъстват Кметът на Община Пловдив, Областният управител на област Пловдив, Председателят на Общински съвет – Пловдив, представители от Областната администрация, зам.-кметове, районни кметове и представители от общинската администрация,  общински съветници, Обществения посредник на община Пловдив, политически и обществени организации и медии.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.