Отпускат мерките – позволяват конференции, вдигат капацитета на театри и кина

Актуално Градът Култура Новини

Спортни клубове, басейни, комплекси и СПА и уелнес центрове също с по-свободни мерки

Част от мерките, въведени за борба с коронавируса, се отпускат от понеделник. Това става с решение на министъра на здравеопазването, съобщиха на сайта на Министерството. Досега работещите на 30% кина, театри и други подобни центрове, вече може да работят на 50%. Допускат се провеждането на конференции и други подобни мероприятия с присъствена форма. Подробности може да прочетете в следващите редове:

Считано от понеделник, 19 април, посещенията в детски центрове, клубове и други, предоставящи организирани групови услуги за деца, се допускат при използване на не повече от 50% от капацитета на помещението и носене на защитни маски за лице от персонала. Това нарежда министърът на здравеопазването с издадена днес заповед.

Със същата заповед се допуска провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тимбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма, при използване на не повече от 50% от капацитета на помещенията, спазване на физическа дистанция от 1.5 м. и носене на защитни маски за лице от участниците.

Провеждането на културни и развлекателни мероприятия (фестивали, кина, театри, циркови представления, сценични прояви, концерти, музеи, галерии, библиотеки, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство) се допуска при използване на не повече от 50% от капацитета на помещенията. Същото важи за посещенията във фитнес центрове, спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси, балнеолечебни, СПА и уелнес центрове.

До 27 април преустановени остават груповите туристически пътувания с организиран транспорт в страната и в чужбина и груповите посещения на туристически обекти в страната.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.