Огромно количество тютюн и незаконни цигари откриха при акция в Пловдивско

Криминале Новини

Един тон тютюн, тон и половина алкохол и близо 20 000 къса цигари в акция на няколко места в региона

Общо 7 лица са задържани при продължаваща акция срещу търговията и притежаване на акцизни стоки – тютюн и алкохол – без бандероли в областта, съобщиха от полицията. В хода на полицейските действия са проверени жилища, гаражи, търговски обекти и превозни средства. Иззети са 18 800 къса безакцизни цигари, един тон тютюн и машина за рязането му и близо тон и половина безакцизен алкохол. При извършено претърсване и изземване в жилището на 55- годишен пловдивчанин в ЖК „Тракия“, служители на Пето РУ открили 94 стека цигари, съдържащи 940 кутии с марките “КАРЕЛИЯ”, “КУПЪР”, “ПРЕЗИДЕНТ” И “ВNB” без акцизен бандерол.

В избено помещение на същия адрес били открити пластмасови туби с различна вместимост – от по 5 и 10 литра, пълни с алкохол. При проверка в дома на криминално проявен мъж от Брезово, служители на РУ Раковски се натъкнали на четири пластмасови бидона и около стотина стъклени бутилки с различна вместимост, пълни с домашна ракия. Иззетото количество е малко под един тон.

В следобедните часове вчера служители на Трето РУ спрели за проверка на пловдивски булевард товарен автомобил. Купето и багажното отделение на превозното средство били натъпкани с чували тютюневи листа и нарязана листна маса. В условията на неотложност е проверен и адрес, на който е открито обособено като цех производствено помещение, в което се намирала и машина за последваща обработка на тютюна. Задържани са четирима мъже на възраст между 40 и 56 години.

В хода на акцията е задържан и млад мъж, у когото униформените открили наркотично вещество. Проверката на лицето била извършена в близост до нощен клуб, а при личен обиск е изета марихуана. При последвали процесуално-следствени действия в условията на неотложност, служители на Трето РУ иззели от дома на задържания и 15 грама марихуана.

По случаите са започнати три досъдебни и едно бързо производство, а задържаните лица са общо 7 . Работата на разследващите продължава под наблюдение на компетентната прокуратура.

Споделете ни във:

1 коментар за “Огромно количество тютюн и незаконни цигари откриха при акция в Пловдивско

  1. Вместо “…в акция на няколко места в региона…” да се отплесвате, пък да чаката ДАРИТЕЛИ за Първа Градска МИНА ===няма ли възможност да фокусирате върху ПРИОРИТЕТА?
    Или сте “заети”? Много ЗАЕТИ? ПРЕМНОГО?
    (Оти Далавера НеМА в здравеопаснио бизнис?)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.