ГрадътНовиниСпорт

Общински съвет отличи доайенът на спортната журналистика в Пловдив Илия Кисимов

Председателят на Общински съвет инж. Александър Държиков връчи отличието  „Почетен знак на град Пловдив“ на Илия Кисимов. Общински съвет – Пловдив удостои Кисимов с  почетното отличие със свое решение № 89 от 16.04.2021г., което бе гласувано във връзка с изключителните му заслуги като журналист за популяризирането на пловдивския и български спорт. Като част от церемонията инж. Държиков връчи почетния знак с герба на града и решението за удостояване.

За мен е чест да връча това отличие на Илия Кисимов, което Общински съвет гласува единодушно. Желая Ви здраве и се надявам да продължавате да бъдете пример за младите си колеги в спортната журналистика. Поздравявам ви за написаните 18 книги, които съхраняват успехите на пловдивския спорт и популяризират него и българския спорт като цяло, заяви при връчването председателят на Общински съвет.

Благодаря на кмета на община Пловдив Здравко Димитров, на инж. Държиков и на всички, които имат дял за тази награда. Това са всички тези спортисти, треньори, специалисти и ръководители на града в тази област, които са вложили труд и старание, за да издигнат спорта в Пловдив на едно високо ниво. Не случаен е фактът, че Пловдив е спортен град номер едно в страната, като заслугата затова е и на спортните журналисти, заяви Кисимов от своя страна.

Илия Кисимов е един от доайените на спортната журналистика не само в Пловдив, но и в България. Той е известен радетел за съхранение на ценната история на пловдивския спорт и досега е написал като автор и в съавторство 18 книги на спортна тематика. Два пъти получава награда и за най- добър спортен журналист на гр. Пловдив- през 2000 г. и през 2009 г. Той е и един от инициаторите за създаване и реализиране на Алея на спортната слава край Гребен канал гр. Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина