ГрадътНовини

Община Пловдив получи награда за дейността на предприятието за хора с увреждания

Община Пловдив получи първа награда от Института по публична администрация за дейността и развитието на ОП „Общинско предприятие за хора с увреждания“, похвалиха се от местната администрация. Отличието е в конкурса за добри практики за 2021 г., в категория „Социална отговорност“, където 23 са били общо номинираните.

„Гордеем се с признанието за работата и всеотдайността на хората, които работят в общинското предприятие. Това е доказателство, че напълно заслужено през 2018г.  спечелихме и реализирахме проект по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ на стойност 360 000 лева, по който стартира дейността на предприятието“, заяви заместник-кметът Георги Титюков.

В момента в него работят 27 човека, 20 от които са с различни видове увреждания. Те са разпределени в три ателиета – шивашко, керамика и стъклодувно. В последното работи и единственият останал майстор в България, който обучава 5 калфи, за да може да се съхрани уникалният занаят в бъдеще.

„Отличията, които получаваме, ни дават увереност, че напълно реализираме целта на предприятието, а именно – интегрираме хората с увреждания, научаваме ги на различни умения, предоставяме им работно място и така те реално са включени в пазара на труда“, сподели директорът на общинското предприятие Ванина Костадинова.

Веселина Ботева, директор дирекция „Социална политика“, от своя страна, коментира, че няма социална услуга, разписана в националното законодателство, която Община Пловдив да не представя на хората в нужда.

Това е петата поред награда на социалното предприятие от неговото създаване. В различни сфери на дейност то получи 2 приза от Министерство на труда и социалната политика, 1 от НАСО (Национален алианс за социална отговорност) и 1 от международния форум за социално предприемачество.

Повече за дейността и продуктите на социалното предприятие можете да научите на www.social-plovdiv.eu

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина