АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеКултураНовини

Новите увеличения на общински такси: Тройно поскъпва Синя зона за домуващи, вдигат и сватбите

От общината се аргументират с поскъпналите цени на горива и вдигнатата минимална работна заплата

150 лева с ДДС ще струва годишната такса за паркомясто в Синя зона за домуващи, предлагат от община Пловдив. Последните промени бяха публично оповестени с прессъобщение, без да се уточняват детайли около поскъпването, обявени като „актуализация“. Месечната такса за същата услуга ще бъде 15 лева. Увеличението е почти тройно на годишна база – досега цената беше 60 лева на година. Месечната такса беше 10 лева. Вдигат се „цените“ и на наказателния паркинг.

Промени има в таксите за сватби. Цената вече е 72 лева за ритуал, вместо досегашната 60 лева. Изнесеният ритуал ще струва 264 лева, вместо 240 лева. Намаление на половина предлага общината за сватбени ритуали за хора с увреждания или лежащо болни – новата такса ще бъде 24 лева, вместо досегашните 48 лева.

Малко се вдигат и различни такси, свързани с улавянето и освобождаване на заловени кучета. Промени се въвеждат и в Природонаучния музей, като там аргументацията е свързана и с множеството подобрения и новости, въведени в институцията. Детските билети се качват от 1 на 2 лева, беседите – от 10 на 20 лева, входът за възрастни от 4 на 5 лева. С новата наредба се уточняват и известни измемения във функционирането на Римския стадион – частта до Джумаята вече ще работи заедно с зоната под H & M, т.нар. „Източен сектор“, като се определят различни цени за комбинирани билети.

Без да се уточняват промените се коментират и новости в дейността на Многофункционалната спортна зала. Основните цени – дневен наем за спортно събитие от 6000 лева и за концерт – 9000 лева – се запазват.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Хахахахахаха егати простия „народ“ , стойте си у вас и си блейте , ще ви опъват за добър ден, а вие само ще си псувате наум и това е. Заслужавате си го.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина