Най-новите кино хитове и арт заглавия на Филмови нощи във Филипополис 2021

Култура Новини

Традиционният ежегоден фестивал Филмови нощи във Филипополис ще предложи отново много качествени арт заглавия, както и прожекции на най-новите кино хитове. Програмата ще се проведе на обичайното място – лятно кино „Орфей“ с по две прожекции всеки ден от 21:10 и 23:30 часа. Фестивалът започва тази вечер и ще продължи до 31 юли.

Сред дългочаканите кинохитове са „Черната вдовица“. В екшъна ще видим любимите ни Скарлет Йохансон и Робърт Дауни – джуниър. Фестивалът се открива довечера от 21:10 именно с това заглавие, като в следващите дни кинофеновете ще имат още няколко възможности да го гледат под открито небе.

Друг кинохит е „Космически забивки: Нови легенди“. Продължението на легендарната анимация ще ни срещне този път с Леброн Джеймс, който се озовава в ситуацията на Майкъл Джексън от преди няколко десетилетия.  Той трябва да покаже своите уникални умения, за да спаси Бъгс Бъни и другите си анимационни приятели. В рамките на фестивала ще може да гледаме още екшънът „Змийски очи: G.I. Joe“ и “Escape Room 2: Без изход“.

Специална селекция от най-новите любими български заглавия също става част от фестивала. На лятно кино „Орфей“ ще може да гледаме комедията „Голата истина за група Жигули“, както и „Засукан свят“ на Мариус Куркински.

Сред арт-заглавията, които ще влязат в програмата на Филмовите нощи е „Фестивалът на Рифкин“ на Уди Алън, както и прекрасният италиански „Най-хубавите години“. Няколко качествени европейски комедии ще забавляват зрителите по време на фестивала – „Сбогом, глупаци!“, носител на редица престижни награди във Франция, италианският „Три перфектни дъщери“, както и „Докато сватбата не ни раздели“.

По традиция в рамките на Филмови нощи във Филипополис ще има акцент и върху планинарството и екстремните спортове. За поредна година под открито небе ще гледаме BANFF – фестивалът за планинарско кино. На 22 юли под тепетата ще пристигнат късометражни заглавия за колоездене, катерене, ски и др.

Фестивалът ще продължи общо 20 дни с близо 40 прожекции. Билетите са на цена от 7 лева, като учащите и пенсионерите могат да се възползват от намаление и билети от 6 лева. Прожекциите на BANFF са на цена от 10 лева. Касата за продажба на билети е на входа на лятно кино „Орфей“ и е отворена всеки ден след 19:30 часа.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.