ИзбориНовини

Националеният съвет на БСП решава утре

Повече от два часа продължи заседанието на Изпълнителното бюро на БСП дали да върне третия проучвателен мандат

Заседанието на Изпълнителното бюро беше свикано от лидера на партията Корнелия Нинова. Възможностите са три – мандатът да бъде върнат веднага, да бъде върнат неизпълнен, но в средата на август, за да се даде възможност да бъде избран нов председател на КЕВР и да бъде прието антикорупционния закон или все пак да бъде предложен състав на кабинет с надеждата да бъде събрано мнозинство в 47-ия парламент.

На влизане в централата на БСП коментар направи само социалният министър в оставка Георги Гьоков, който заяви, че шансовете за съставяне на правителство са почти нулеви.

Каквото и да обсъжда Изпълнителното бюро, това няма да е окончателното решение. Бюрото ще изработи предложение, което утре ще бъде гласуване на Национален съвет.

На проведения вчера лидерски Коалиционен съвет партньорите са обсъдили управленската програма, хода на преговорите и са решили да дадат възможност на мандатоносителя – БСП – да прецени как ще постъпи.

Пред журналистите снощи застана само съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов, за да съобщи, че и той смята, че вървим към предсрочни избори, но все пак имало слаба надежда за още депутати от „Има такъв народ“ да се разграничат от лидера си.

Председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски заяви, че на Националния съвет ще бъдат предложени два варианта за гласуване в съответствие с Конституцията и с хоризонт – петък. Той не пожела да уточни какви са тези два варианта.

 

Източник: bnr.bg

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина