Националеният съвет на БСП решава утре

Избори 2021 Новини
Корнелия Нинова

Повече от два часа продължи заседанието на Изпълнителното бюро на БСП дали да върне третия проучвателен мандат

Заседанието на Изпълнителното бюро беше свикано от лидера на партията Корнелия Нинова. Възможностите са три – мандатът да бъде върнат веднага, да бъде върнат неизпълнен, но в средата на август, за да се даде възможност да бъде избран нов председател на КЕВР и да бъде прието антикорупционния закон или все пак да бъде предложен състав на кабинет с надеждата да бъде събрано мнозинство в 47-ия парламент.

На влизане в централата на БСП коментар направи само социалният министър в оставка Георги Гьоков, който заяви, че шансовете за съставяне на правителство са почти нулеви.

Каквото и да обсъжда Изпълнителното бюро, това няма да е окончателното решение. Бюрото ще изработи предложение, което утре ще бъде гласуване на Национален съвет.

На проведения вчера лидерски Коалиционен съвет партньорите са обсъдили управленската програма, хода на преговорите и са решили да дадат възможност на мандатоносителя – БСП – да прецени как ще постъпи.

Пред журналистите снощи застана само съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов, за да съобщи, че и той смята, че вървим към предсрочни избори, но все пак имало слаба надежда за още депутати от „Има такъв народ“ да се разграничат от лидера си.

Председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски заяви, че на Националния съвет ще бъдат предложени два варианта за гласуване в съответствие с Конституцията и с хоризонт – петък. Той не пожела да уточни какви са тези два варианта.

 

Източник: bnr.bg

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.