ИзбориНовини

Кметът на „Родопи”: Предприе ли сме мерки за решаване на проблема с водата в Брестовица

Община „Родопи” се ангажира да помогне за разрешаване на проблема с водата в село Брестовица. Заставаме твърдо зад справедливите искания на хората за чиста питейна вода, обяви днес кметът на общината Павел Михайлов пред жителите на селото. Те излязоха на втори протест срещу качеството на питейната вода. Недоволствотото на хората беше организирано от Сдружение „ Живот за Брестовица”.

Пред хората кметът обясни, че решението е в нов сондаж и подмяна на водопроводната мрежа на селото. Вече е готово техническото задание. Oчаква се до края на месеца екип  от  специалисти да излезе с доклад, въз основа на  който общината ще възложи обществена поръчка за изготвяне на технически проект за изграждане на довеждащ водопровод и подмяна на близо 27 километра водопреносна мрежа. За проекта са осигурени 85 хиляди лева общински средства. Пари за  подмяна на мрежата се очакват от държавата.

„ Решаването на проблема с питейната вода в село Брестовица е един от приоритетите ни. От началото на мандата ние, като ръководство, сме в постоянен контакт с институциите. Неедноктратни са срещите с  държавния  ВиК холдинг и водното дружество на територията на Пловдив. Още следващата седмица предстои и среща със заместник –министъра на МРРБ Николай Нанков. Поели сме ангажимент, работим заедно и ще доведем разрешаването на проблема до край”, обясни кметът Павел Михайлов.

От община „Родопи” поемат отговорност в най-кратки срокове да започне подмяна на водопроводната мрежа.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина