АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Как изглежда коледният базар в Матера (СНИМКИ)

Разказ на Андрей Киряков за Коледния базар в Матера, Италия

Името на южното италианско градче Матера стана известно на всички пловдивчани във връзка с Европейската столица на културата през 2019 година. Тогава Пловдив и Матера бяха съпътстващи столици за 2019 година. Имаше репортажи от малкия италиански град, които показаха, че Матера, пет пъти по-малка като площ и население от Пловдив, се справя съвсем равностойно при посрещане предизвикателството европейска столица на културата.

Една от основните идеи на титлата ЕСК беше и продължава да бъде устойчивата тенденция и развитие на започнатите процеси, във връзка с годината на културата. Доколко в Пловдив това се случва всеки може сам да прецени.

Зареждащ с настроение е коледният базар, който е организиран в град Матера, в края на тази 2021 година. Разнообразен и пищен, с традиционни италиански деликатеси, майсторски изработки и сувенири. Туристите са предимно от Италия, по-малко чужденци заради пандемията. Надяваме се на приятна изненада от страна и на община Пловдив в очакване на предстоящия коледен базар, на площад Централен в град Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. И кво е тука това по което трябва да се прихластнем? Няколко сергии със стоки ,които не са популярни в България? Аз от вас така го разбрах, да отворим сергии с непопулярни стоки за нашият град за да се запишем с главни букви в гъзолизничеството!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина