ЖивотЗабавлениеНовини

Играчките за доктор са забавни и образователни

 

Лекар е една от любимите професии за повечето деца, въпреки че те масово се плашат от посещение на докторските кабинети. Ролевите игри са харесвани от малчуганите. Подобни занимания са забавни, а и представят сходни с реалността ситуации. Под формата на игра малките палавници осъзнават социалните роли и натрупват полезни знания за действителността.

Въпреки многообразието от съвременни играчки, лекарският комплект си остава харесван и предпочитан подарък. Той е класически избор, независимо дали е предназначен за момиченце или момченце.

През годините детската докторската чанта претърпява промени, но продължава да съдържа основните елементи от същинския си аналог. Комплектът почти задължително е съставен от минимум едни слушалки, термометър, очила, таблетки и спринцовка. Според възрастовата му предназначеност и обема на играчката, чантата може да включва допълнително още медицински приспособления.

 

Една от съществените характеристики на играчката доктор е, че тя има образователен ефект. Паралелно с това е безопасна, защото всички лекарски принадлежности вътре може да са съвършено копие на оригиналите, но в детския вариант са изработени от материали, с които детето да не може да се нарани. Както при останалите играчки и тези не бива да са направени от съставки, които да крият риск от алергични реакции и кожни обриви.

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Щандът за Новородени ДИНОЗАВЪРЧЕТА ф Природо“научния“ . . . „музей“/ стрелбище ще привлича все повече заможни туристки от албанската аристокрация.

    Благодарение на ДОЦЕНТавъра и на културния ЗАМ- П.П.

    Хвала!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина