ИзбориНовини

Христо Иванов: Средното име на Бойко Борисов е Хаос

Ситуацията с коронавируса в България в момента е резултат от пропилени осем месеца, в които системите можеха да бъдат укрепени, от неприлагане на умни ограничителни мерки и липса на адекватна комуникация и планиране. Това мнение изрази съпредседателят на Демократична България Христо Иванов в предаванетоДенят с Веселин Дремджиевпо ТV+ и ТV1.

Ние изпуснахме лятото и сега си плащаме по метода на жълтиците, солта и тоягите. Предвиждам, че хаосът ще продължи, защото това е хаосът на Борисов. Средното име на борисов е д-р Хаос”, заяви Иванов.

По думите му не може разговорът за мерките срещу COVID-19 да се води между това дали да има пълно затваряне, или пълна неуправляемост на страната. Посочи, че има много междинни състояния, които се прилагат от други държави на базата на много по-добра подготовка. Той предупреди, че ситуацията няма да се оправи автоматично с появата на ваксина, каквото впечатление оставя с думите си премиерът Борисов. Добави, че тогава ще е необходима много ясна комуникация с хората, така че те да бъдат успокоени и да се отговори на притесненията им.

На въпрос за политиката по отношение на Северна Македония, след като България официално блокира преговорите на Скопие с ЕС Христо Иванов посочи, че тази стъпка не е от интерес за страната ни.

Ние трябва да си дадем сметка, че геополитическият интерес на България, съдбовният интерес е ние да сме заедно с Македония в ЕС”, заяви Иванов. Според него решението на България обслужва само двете ВМРО със съответните агенти на някогашните комунистически тайни служби от двете страни на границата.

Цената, която плащаме за това да бием една инжекция адреналин в сърцата на ченгетата от двете ВМРО-та, е чудовищна”, смята Христо Иванов. Той призова много бързо да се публикува конкретна пътна карта за излизане от блокажа до края на годината.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

8 коментари

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина