КултураНовини

Галерия „Сариев“ подготви арт-карти „Таро“

Съвременното изкуство и гадателството намират пресечна точка в най-новия проект на галерия „Сариев“. Това са карти „Арт Таро“, вдъхновени от света на съвременното изкуство и създадени от Мич Брезунек.

Каква е идеята на автора?

Все повече, усещайки, че живеeм в едно вододелно време за света, ние се питаме, а къде е онзи край или граница, която дели минало, настояще, бъдеще? Още преди пандемията нашата интуиция не ни ли подсказваше, че това, което приемахме за наръчник за функциониране на света, се разколебава? И пандемията само потвърди нашите съмнения. Това е усещане за света и за всички съставни светове, включително и този на изкуството – големият и интернационален the art world.

Днес 22 „Art Tarot“ карти са в нашите ръце и редим бъдещето с помощта на съдбата, която отново се оказва наше дело. Как ще я разбъркаме, изтеглим, тълкуваме, как ще разчетем знаците й? И как ще видим цялата картина от протагонисти, как ще прочетем емоциите, страховете и надеждите им? Какво ще пренаредим или ще вярваме в сляпата съдба? Авторът на „Art Tarot“ Мич Брезунек не дава отговори, той дава карти. Карти за гадаене или карти за игра на гадаене. Карти за игра на минало и карти за игра на бъдеще.

„Светът на изкуството се впуска в „лимбо”, но едни карти ще го спасят. Създаденото уникално по рода си тесте карти Таро е в помощ на артистичното ни бъдеще. Идването на свещеното тесте ще внесе светлина и спокойствие в света на изкуството и неговите теми. Да, скъпи последователю, гласовете от миналото ми предсказаха пристигането му.

Прочетете още в KAPANA.BG

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Забавно развитие в Пловдив! 🙂

    Ама освен магическо гадаене, трябва и качествено ядене, пиене, разговори, любене, безопасни шеги и алкохолизиране и да бичи човек айляк, густо майна филибето! И минимална работа на ден за оцеляване… ?
    И през няколко месеца – до Берлин, Париж, Ница, Амстердам, Атина, Барселона или Рим – за почивка от дзверилника-комедиотрагедия България… ??

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина