ГрадътКултураНовини

Френската комедия с куп награди „Сбогом, глупаци!“ и новият „Космически забивки“ на Филмови нощи във Филипополис тази вечер

Много смях предлага днешната програма на Филмови нощи във Филипополис. Страхотната френска комедия „Сбогом, глупаци!“ можем да гледаме тази вечер на лятно кино „Орфей“. Филмът е сред най-награждавните в последните години – носител на 6 награди „Сезар“ – сред които за най-добър филм, режисура и сценарий. Историята разказва за 43-годишната фризьорка Сюз Трапе, която научава, че е сериозно болна. Тя се впуска в търсене на детето, което е била принудена да изостави, когато е била едва на 15.

Лудешкото й приключение, изпълнено с бюрократични спънки, я среща с Жи Бе – 50-годишен мъж, страдащ от професионално „прегаряне“, както и с г-н Блен – сляп архивар, склонен към прояви на свръхентусиазъм. Това необичайно трио се впуска в неистово издирване из целия град на отдавна изгубеното дете на Сюз. Френската комедия „Сбогом, глупаци!“ може да гледаме от 21:10 на лятно кино „Орфей“.

Другото предложение днес също е забавно – новият „Космически забивки: Нови легенди“. На екрана отново ще видим любимите Бъгс Бъни, Дафи Дък и другите „шантави рисунки“, които този път си партнират не с Майкъл Джордан, а с нова легенда – Леброн Джеймс. Заедно с малкия си син баскетболистът се озовава във виртуален капан, от който могат да се измъкнат само с ожесточен баскетболен сблъсък. Филмът е от 23:30.

Филмови нощи във Филипополис продължава с прожекции всеки ден до 31 юли. Билетите за филмите са на цена от 7 лева, с намаление за учащи и пенсионери – 6 лева. Те могат да се купят от касата на лятното кино „Орфей“ след 19:30 часа или от LUCKY Дом на киното всеки ден след 16 часа. Резервации и онлайн продажба се правят на сайта boxoffice.bg.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина