ГрадътИзбориНовини

Фестивал привлече ценители на чиста и натурална храна в район „Северен“

Местни производителите взеха участие във фестивала по проекта CAP Green Zone

Летният фестивал „От фермата до трапезата“ събра любители на качествената  храна и родното производство в парк „Рибница“.

Организатор на мероприятието бе АБ Комюникейшънс, които са стартирали информационната кампания CAP Green Zone, целяща да повиши знанията на широката общественост за насърчаването на устойчивото производство на храни чрез новата Обща селскостопанска политика, а негов съорганизатор-район „Северен“.

Фестивал „От фермата до трапезата“

Пловдивчани и гости на града имаха възможност да опитат от чистата и натурална храна на трудолюбивите фермери от Пловдивския регион.

Производителите взеха участие във фестивала по проекта CAP Green Zone и подкрепен от „Хранкооп“. Хранкооп е хранителен кооператив, който работи за нормален и гарантиран достъп до чиста храна на хората в големите градове. Тяхната задача е да постигат това, чрез солидарно участие на производители и потребители във всички процеси на производството, дистрибуцията и контрола.

Мисията на проекта CAP Green Zone е да се подобри разбирането за процеса на производство на храни сред всички заинтересовани страни в хранителната верига. Организаторите смятат, че сред младите хора в големите градове и селските райони има бъдещи земеделци, които един ден ще реализират мечтата за по-зелено земеделие и по-здравословна храна на нашата трапеза.

„Приветствам чудесната инициатива по проекта CAP Green Zone, защото считам, че трябва да стимулираме родните фермери да произвеждат качествена и надеждна продукция, която да достига до крайния потребител.Пожелавам успех на Фермерския пазар и нека повече българи сложат на своята трапеза българска и екологично чиста храна“, каза кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев.

Ценителите на фолклора се докоснаха до прекрасните народни танци, показани от Представителния оркестър на Национално училище за фолклорни изкуства „Широка лъка“. Децата и младежите изпълниха музика от всички фолклорни области на България, чрез аранжиментите, както на утвърдени композитори като Коста Колев, Христофор Раданов, Ангел Добрев, така и от съвременни автори като Георги Андреев, Стоян Пауров и др.

Широка Лъка

За радост на децата имаше много игри и изненади.Някои от тях с огромен интерес се включиха в Детска работилница за направа и оцветяване на къщички за птици и приготвяне на храни.За родителите бе разиграна томбола с три големи награди-ваучери на стойност 50 лв., с които да си изберат био продукти от пазара.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина