Две читалища от Пловдивска област са сред финалистите в XII-тото издание на Конкурс Агора

Култура Моят стил Новини
Агора

НЧ „Любен Каравелов-1897“, с. Куртово Конаре и – НЧ „Просвета-1909″, с. Белозем са победители в категориите „Общност в развитие” и  „Най-продуктивно партньорство“

Те се състезават с още три читалища за голямата награда. Вижте как може да гласувате до 13 април

Конкурс АГОРА на сдружение „Платформа АГОРА“ провежда XII-то си издание в търсене на най-успешната инициатива за общностно развитие, реализирана от читалище през 2020 и 2021г.

В двугодишния период, белязан от пандемия, социална изолация, загуби на човешки живот, културни пространства и възможности за общуване, читалищата продължиха работата си, адаптирайки се към новите условия. Настоящото издание на Конкурс АГОРА дава публичност на читалището и неговата метаморфоза и адаптивност за надграждане над традиционната си Възрожденска роля като обединител на общността посредством креативност, инициативност и способност за запазване връзката с общността за насърчаване на доброто, солидарността, оптимизма.

За участие в тазгодишното издание на конкурса постъпиха 43 кандидатури от читалища в 26 населени места в България. В първи кръг на конкурса 9-членно жури разгледа постъпилите кандидатури и избра победители в петте основни категории на Конкурса:

Финалистите в петте категории бяха обявени на 4 април 2022г. и се състезават за голямата награда в конкурс АГОРА. Победителят ще бъде излъчен след приключването на публично, анонимно онлайн гласуване, което се провежда на https://bit.ly/3u4n4CS от 4 до 13 април 2022 г.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.