АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Допускат само ваксинирани и преболедували студенти в Медицинския университет в Пловдив

Завършили студенти смятат, че така се нарушават конституционните им права

Само студенти с условия за „зелен паспорт“ ще могат да посещават присъствено упражнения в Медицинския университет в Пловдив според нова заповед от ръководството. На живо могат да присъстват само тези учащи, които или са ваксинирани, или са преболедували, или са с отрицателен ковид тест, направен поне 72 часа преди лекциите или упражненията.

Заповедта разбуни духовете от хора, свързани с университета. „Подобни заповеди са в разрез със  Конституцията на Република България и противоречат  закона за висшето образование за студенти и на закона за средно образование за ученици. Независимо, че университетите имат някаква независимост, те нямат право да налагат подобни изисквания и да ограничават правото на учебен процес на своите студенти. Предвид факта, че същите си плащат редовно таксите за обучение и имат право на достъп до учебните зали,“ коментира в писмо до медиите възпитаник на университета Ангел Калоянов.

Според него по подобен начин се нарушават конституционните права на студентите. Той твърди, че ректорът проф. Мурджева няма право да налага подобни ограничения и те ще бъдат атакувани в съда. Според Калоянов, проф. Мурджева е „върл привърженик на ваксините и тяхната пропаганда“ и тя се опитва да наложи и принуди студентите да се ваксинират против волята им.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

11 коментари

  1. Личи си, че Ганьо е нервен и се чувства прецакан, ганчо се боднал дваж пъти и очаквал и другите клетници като него да се боднат, ама пустите му събратя не щат, и не щат , мамка им..и сега ганчо цял ден цвили по форумите колко гадни и безотговорни били непочитателите на ваксата…жалък селяк

  2. Съвсем правилно ! Който е против ваксините няма място в медицинската общност. Ако е студент да се прехвърли Политология или нещо подобно безполезно.

    1. Съвсем неправилно. От отговора Ви ясно личи, че нито сте компетентна, нито сте част от медицинското съсловие, затова моля да запазите струящото от глупост мнение за себе си!

  3. Никой не е задължен да се ваксинира. Който не иска, ще кара упражненията онлайн. Каква драма има в това? Ако дойде заразен и зарази още 300 човека, кой ще носи отговорността за това?

  4. А ако умреш в следствие на експерименталната ваксина. И децата ти одтанат без майка/баща. Важно е да си подобрим класациите пред ЕС, никой не му дреме за нашето здраве. Точат пътеки и пълнят джобове. Няма Ковид. Има алчни управници и алчни доктори.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина