ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Новини

Домусчиеви водят преговори за продажба на Нова

„Домусчиев продава „Нова тв” на собственика на БТК”, съобщи днес вестник Капитал. Новината за преговорите за продажбата на цялата медийна група, бе потвърдена от прессъобщение ”Адванс Медия Груп”, дъщерно дружество на инвестиционния холдинг на братя Домусчиеви „Адванс Пропъртис”. От там заявиха, че се водят разговори с „Юнайтед Груп“, водещ доставчик на телекомуникационни услуги и медия в Югоизточна Европа, за възможна продажба на най-голямата мултиплатформена медия в България – „Нова Броудкастинг Груп“.

„ Потенциалната сделка зависи от успешното приключване на преговорите между страните, както и от сключването на обвързващ договор за покупко-продажба на дялове между тях и получаването на всички необходими одобрения от съответните регулаторни органи в България и чужбина”, съобщават от дружеството на Домусчиеви.

Официални данни за финансовите параметри на преговорите не се изнасят. Според източници на Капитал, сделката ще е на стойност между 250 и 300 милиона евро. Домусчиеви придобиха „Нова Броудкастинг Груп“ преди около две години срещу 185 милиона евро.

„Юнайтед груп“, собственик на VIVACOM, е водещ телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа, със седалище в Амстердам. Компанията придобива над 100 компании в своята структура. Има най-широкото покритие на мрежата в региона и предлага на потребителите най-атрактивната селекция от телевизионно съдържание от цял свят. „Юнайтед груп“ оперира в 8 държави, а от март 2019 г. е собственост на BC Partners, една от най-големите глобални инвестиционни компании.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина