ГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Десетки училища се включват в конкурса за екорисунка на Община Пловдив

Ученици от десетки училища в Пловдив са заявили участие в конкурса за рисунка „Мисли зелено, събирай разделно“. Той е съвместна инициатива на Община Пловдив и организациите за оползотворяване на отпадъци от опаковки „Булекопак“ АД и „Екопак“ АД и е посветен на Европейската седмица за намаляване на отпадъците.

В рамките на една седмица деца от 1 до 12 клас подаваха заявления за участие в конкурса, който ще завърши с големи награди за победителите в две възрастови групи – от 1 до 6 клас и  от 7 до 12 клас. Двама участници ще бъдат класирани на първо място и ще получат награда дрон. Спечелилите второ място ще бъдат наградени с екшън камера, а тези на трето място – с електронна книга.

Всички награди са осигурени от организациите за оползотворяване на отпадъци от опаковки „Булекопак“ АД и „Екопак“ АД, а надпреварата за тях вече започна като в срок до 28 ноември децата трябва да нарисуват своите картини. На 29 ноември кампанията приключва и отговорно лице от съответното учебно заведение трябва да предаде рисунките в Дирекция „Екология и управление на отпадъците“ на ул. „Емил де Лавеле“ № 9.

Всички рисунки ще бъдат прегледани и съответно оценени от компетентно жури. В него ще вземат участие преподаватели от Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“, Националната Гимназия за Сценични и Екранни Изкуства, представители на „Булекопак“ АД и „Екопак“ АД, както и на Дирекция „Екология“ и отдел „Култура, археология и културно наследство“ към Община Пловдив. При оценяването ще се вземат предвид следните критерии: придържане към креативност и творческо мислене по зададената тема, поглед към иновативно мислене, зелени и еко идеи.

Събраните творби ще бъдат изложени в Дома на културата и ще могат да бъдат разгледани от 1 до 13 декември 2021 г. Отново там, на 3 декември, ще се състои и обявяването на резултатите и връчване на наградите. Началният час е 16:00 ч. във фоайето на ет. 2.

Повече информация за конкурса можете да намерите в сайта на Община Пловдив в секция „Околна среда“ – „Конкурс“: https://bit.ly/3kv8H5x

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина