Дават старт на ученическата практика в завода на „Сенсата Технолоджис“

Изпод тепето Новини

23 ученици от 11-ти и 12-ти клас на Професионалната гимназия по електротехника и електроника ще преминат през двуседмична производствена практика в предприятието

Старт на първата производствена ученическа практика в завода на „Сенсата Технолоджис“ще бъде даден утре. В церемонията ще участват кметът Здравко Димитров, заместник-кметът с ресор “Oбразование и бизнес развитие” Стефан Стоянов и генералния мениджър на компанията Явор Николов. 23 ученици от 11-ти и 12-ти клас на Професионалната гимназия по електротехника и електроника  (ПГЕЕ) ще преминат през двуседмична производствена практика в завода на Сенсата, която е  част от плана за дуално обучение.

Темата за професионалните гимназии и фокусът им върху развитието на индустрията в региона и икономиката на страната са приоритет, както за Община Пловдив, така и за бизнеса, съобщават от администрацията.

Програмата на учениците ще премине през задължителен инструктаж по безопасност, обучение чрез практика и работа по предварително подготвени проекти. Разделени на групи по няколко човека, спазвайки изискванията за социална дистанция и всички противоепидемични мерки, учениците ще имат свои ментори, които ще им помагат в усвояването на

Производствената практика е част от стартиралото сътрудничество между Сенсата Пловдив и ПГЕЕ. Компанията има за цел да подпомогне и засили влиянието върху цялата екосистема и дългосрочно да инвестира в младите таланти в региона.

С началото на новата учебна година 2021, Сенсата Пловдив ще приеме и първите си ученици от 8-ми клас, за да постави началото на изграждане на стандарт за дуално практическо обучение.

Поставяйки началото на дългосрочното партньорство между Сенсата, гимназията и Община Пловдив, ще се даде уникалната възможност учениците да са първия випуск, който ще завърши пълния курс на дуално обучение от 8 до 12-ти клас.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.