ИзбориНовини

България ще трябва да върне на Брюксел 1,6 милиарда евро

Решенията на министъра може да бъдат обжалвани пред Върховният административен съд и да бъдат отменени

Борислав Сандов отдавна настоява настоящият проект за магистрала „Струма“ да бъде променен. Неговата идея е трасето да мине през 15-километров тунел – опция, която би оскъпила многократно строителството.

В последните си часове като министър на околната среда и водите в оставка той е отменил всички процедури по Оценка за въздействие върху околната среда (ОВОС). Въпросните процедури даваха възможност в близко бъдеще автомагистрала „Струма“ да бъде довършена през Кресненското дефиле.

До момента страната ни е получила 1,6 милиарда евро от ЕС за изграждането на автомагистрала „Струма“. След действията на Сандов вероятно  България ще трябва да върне на Брюксел средствата.

Решенията на министъра може да бъдат обжалвани пред Върховният административен съд и да бъдат отменени. Друга възможност е новият служебен министър Росица Карамфилова-Благова да отмени заповедите на Борислав Сандов.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Колко са мръсни в червата изчегъртвачите. 1,6 милиарда евро,без да се замисли откъде ,кой ще ги даде и тнт , подписва капута му мръсен и не го е еня

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина