Новини

БСП против частен паркинг пред Пълмед, иска общински

Пловдивската група в общинския съвет на БСП се обяви против отдаването на 7 дка терен пред Пълмед за паркинг. Пространството пред болницата на Пещерско шосе бе отдадено за 2200 лева месечен наем по времето на кмета Здравко Димитров, което предизвика недоволството на много пловдивчани. „Червените“ партийци се обявиха против отдаването на частника, като поискаха мястото да бъде паркинг, но общински. Публикуваме цялата позиция:

Свидетели сме на поредната сага с общински имот – публична общинска собственост, който е отдаден под наем при неизгодни условия на най-ниската възможна цена, което е подготвено от предишната администрация с кмет Здравко Димитров и е гласувано решение за отдаване под наем за срок от 10 години на бул. Пещерско шосе за паркинг, с площ от 7358 кв. метра, който ще се използа от болница „Пълмед“.

Направено е предложение от кмета на район „Западен“ до Общински съвет за прекратяване на договора и предложение за изграждане за временен открит паркинг с възложител Община Пловдив.

Не можем да подминем казуса с мълчание, при положение, че никъде не се изграждат общински паркинг пространства, а броя на автомобилите непрекъснато расте, особено в район с такова бурно строителство като „Западен“, не бива да забравяме, че предстои и разширението на бул. Пещерско шосе, съгласно Общия устройствен план на града и част от имота е предвиден за разширението.

Считаме, че изграждането на паркинг за обществено ползване е по-добрия вариант за пловдивчани, отколкото да се обслужват интересите на частното дружество „Булфарма“, наематели по договора за наем. Подобен казус ще възникне и с паркинга на ул. Владая от близо три декара, който беше включен в програмата за управление на общинската собственост като открит паркинг под наем на предишната сесия, проведена на 20.06. и за който направихме предложение да отпадне.

Задаваме си въпроса защо Общината продължава да търси неизгодни партньорства и не използва имотите си съобразно обществения интерес?

Заявяваме, че ще подкрепим предложението на районния кмет на район „Западен“ и като съветници ще предприемем всички необходими действия в интерес на пловдивчани, за да поправим една несправедливост. Искрено се надяваме, че новата администрация и кмета на град Пловдив ще преразгледат решенията си от предишния мандат.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Когато строиш болница, обществена, жилищна сграда, трябва вътре в парцела да осигуриш паркирането. Собствениците обаче са застроили до последно, единственото място за паркиране досега беше алеята отпред, която всъщност не е паркинг. И сега хитруват, мямаме, видите ли паркинг, нека си присвоим общинския терен.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина