Арестуваните полицаи обвинени в опит да отнемат 500 кг марихуана и в отвличане

Актуално Градът Криминале Новини
арестувани полицаи

Арестуваните полицаи са се възползвали от служебното си положение и проявили особена жестокост към отвлечения, шефът на Трето е държал патрони без нужните мерки за сигурност, според обвинението

Задържаните полицаи Самуил Хаджиев и Атанас Качаков са арестувани, заради опит да отнемат 500 кг марихуана от фирма, която я произвеждала с надлежно разрешително. Хаджиев е с обвинение по чл. 289 от НК като е действал, възползвайки се от позицията началник на Трето районно управление – Пловдив. Освен това той е държал и 50 броя патрони в автомобила си без необходимите мерки за сигурност. Качаков е привлечен към обвинението като съучастник в отвличане и проявена особена жестокост към отвлеченото лице. Към обвинението има още двама души – Д. Д. и С. И., които не са полицейски служители.

Окръжна прокуратура  – Пловдив привлече като обвиняеми Самуил Хаджиев и Атанас Качаков, полицейски служители от 3 РУ към ОД на МВР – Пловдив, за това, че на 5 април 2021 г., в с. Болярци, обл. Пловдив, в съучастие, като извършители, са извършили действия по приготовление да придобият високорискови наркотични вещества – около 500 кг марихуана, от обект на фирма, която я произвежда с надлежно разрешение – престъпление по чл. 356а, вр. чл. 354а, ал. 1 вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс. Обвиняемите са се възползвали от служебното си положение.

Самуил Хаджиев е обвинен и за престъпление по чл. 289 от Наказателния кодекс – за това, че на 31 март 2021 г., в гр. Пловдив, е склонил длъжностно лице от разследващите органи от 3 РУ към ОД на МВР – Пловдив, да наруши свое служебно задължение във връзка с правораздаването, като са извършени действия по разследването  – претърсване и изземване в база на пловдивска фирма и е образувано досъдебно производство, без да са налице законови основания за това и въпреки изричните указания на Районна прокуратура – Пловдив. Обвиняемият С.Х. е действал като началник на 3 РУ към ОД на МВР – Пловдив. Спрямо него е повдигнато обвинение и за това, че на 19 май 2021 г., в гр. Кричим, обл. Пловдив, в автомобила си е държал 50 броя патрони за огнестрелно оръжие, като не е взел необходимите мерки за сигурност, предвидени в закона – престъпление по чл. 338 ал. 1 от Наказателния кодекс.

По същото досъдебно производство като обвиняеми за отвличане са привлечени полицейският служител Атанас Качаков, както и Д.Д. и С.И., за това, че в съучастие като извършители, са отвлекли 28-годишен мъж и е проявена особена жестокост към отвлеченото лице  – престъпление по чл. 142 ал. 3 т. 3 във вр. ал. 2 т. 2 и т. 6 вр. ал. 1 и чл. 20 ал. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.  Обвиняемите  Д.Д. и С.И. не са полицейски служители. Според разследването, отвличането е свързано с наркотични вещества.

С.И. е привлечен като обвиняем и за държане и разпространение на високорискови наркотични вещества – 23,2 грама амфетамин и 7,7 грама марихуана – престъпление по чл. 354а, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Четиримата обвиняеми – Самуил Хаджиев , Атанас Качаков, Д.Д. и С.И., са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Утре, 22 май 2021 г., Окръжна прокуратура – Пловдив ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Най-тежкото, предвидено от закона наказание за обвиняемите А.К., Д.Д. и С.И., е това за отвличане, което е  от 10 до 20 г. лишаване от свобода или доживотен затвор.

Най-тежкото, измежду предвидените от закона наказания за престъпленията, в които С.Х. е обвинен, е от 3 до 8 г. лишаване от свобода.

Споделете ни във:

4 thoughts on “Арестуваните полицаи обвинени в опит да отнемат 500 кг марихуана и в отвличане

  1. Дано ги вкарат в затвора и там ще ги превърнат в жрици на любовта.Ако няма замесени полицаи няма как и повечето бандити да са силни и претендират с връзките си.За такива бой и еб@не

  2. Какво му е толкова на мазния Рогачев че е в болница.Проверете лекарите които издават фалшиви болнични.След протеста за обитите от Иво Лудия той е в болничен.

  3. спряла милиционерка кочина -закривай заедно с дебилите в нея! каза:

    коноп – високорисково наркотично вещество ахахахаха спрели милиционери малоумни…

  4. Всичко се връща рано или късно. Хаджиев си помисли, ме може да прави с хората каквото си поиска.Ама си намери майстора боклука долен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.