ГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Anime и гейминг фестивал организират на площад Централен след седмица

След успешния старт на събитието през 2019 г “Anime & Gaming Festival” се завръща за своето второ издание в Пловдив в нов формат и с нови изненади, но и със същите готини зони, акценти и настроение, съобщиха организаторите.  Събитието е изцяло безплатно за посетителите, а „вратите ще отворят“ на площад Централен в 17:00 часа в събота, 24 юли. В двата дни на фестивала всички гости ще могат да се насладят на свеж микс от косплей, к-поп, щандове, гейминг, работилнички, японски традиционни изкуства, срещи, лекции и още.

Отново ще има специални гости – косплей звезди от Сърбия, които ще покажат чудесните си костюми, ще разговарят с феновете си в специален панел на сцената и ще журират участниците, които ще се борят за парични и предметни награди.

Специални гости от Япония ще се присъединят от Япония онлайн на събитието – ще се говори за косплей с любимите MiyoMayo, а сенсей Маяно Онодера ще разкаже какво е това кири-е и какви други интересни неща ще се случват през годината в Пловдив.

Приятелите от Cool down ще спомагат за доброто настроение със своята гейминг зона, където освен забавления са подготвили и много награди. За финал гостите на събитието ще могат да се насладят на ревю на истински японски кимона и да научат повече за тях.

Събитието е част от програма Наследство на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и се осъществява с подкрепата на EU JAPAN FEST.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина