ЖивотЗабавлениеНовини

60 см. е новата снежна покривка в община Родопи

Зимната обстановка в населените места от община Родопи е спокойна. Всички пътища на територията на общината са отворени и са проходими при зимни условия. Няма информация за закъсали автомобили. Републиканската и общинска пътна мрежа е почистена и обработвана срещу обледяване. И към момента машините на фирмата, ангажирана със снегопочистването в общината са на терен и продължават да работят.

По последни данни няма  населени места без електрозахранване, вода и телекомуникации. Няма информация за паднали дървета или свличане на земна маса.

Във високите населени места Ситово, Лилково, Бойково, Скобелево и Дедово новата снежна покривка е около 50-60 см. Към момента продължава да вали. Заради силния порив на вятъра на места се образуват снегонавявания.

От община Родопи  напомнят на водачите да излизат на пътя само с добре подготвени за зимата автомобили и да карат със съобразена с условията скорост, тъй като са възможни заледявания.

От общината са в постоянен контакт с всички институции, имащи отношение по зимната подготовка и призовават при кризисна ситуация да се подава информация на дежурния телефон  032/ 604 -139.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина