522-ма в пловдивска област са в болница с ковид

Актуално Градът Новини
коронавирус статистика

9 души са починали от болестта, един от тях е бил ваксиниран

237 нови случаи на COVID-19 са регистрирани в Пловдивска област за 28-и септември, според данните в Единния информационен портал. Справката на РЗИ – Пловдив сочи, че в болница се лекуват 56 пациенти, а на домашно лечение са 189. Сред новодиагностицираните има един лекар. От педагогическия персонал положителни са трима учители. Заболели са и 13 ученици. Под карантина са поставени контактните деца и учители. Двуседмичната заболеваемост е 292,5 на 100 000 души население.

Хоспитализираните пациенти от Пловдивска област към днешна дата са 522, като 450 от тях са на терапевтично лечение, 72 – на интензивно, 46 са интубирани.

В резултат на COVID-19 са починали 9 души – от  39 (мъж)  до  89-години. 39-годишният пациент не е имал отразени придружаващи заболявания и е бил ваксиниран. Останалите, загубили битката с коронавируса, са били със съпътстващи болести и не са имали имунизации срещу COVID-19.

През изминалото денонощие от Центъра за Спешна медицинска помощ са отговорили на 217 повиквания. От тях 33 са свързани с COVID-19. В Пловдив са хоспитализирани 15 души, а в областта – 6 На домашно лечение са оставени 12.

Според Националната информационна система случаите на инфекцията в областта от началото на епидемията са общо 44 216. Оздравелите са 39 446, починалите – 2552.

Активните случаи в областта са 2199. На домашно лечение са 1677. Под карантина са поставени 3289.

Броят на официално обявените случаи в Единния информационен портал и регистрираните случаи за Пловдивска област в информационната система за COVID-19 не винаги е еднакъв, поради пренасочване на пациенти от други области. Например: пациент, диагностициран на 13.08.2021 г. в София, при епидемиологичното проучване посочва постоянен адрес в област Пловдив и случаят се отчита към РЗИ – Пловдив и обратно, уточняват от РЗИ.

В ежедневната справка се посочва броят на починалите с COVID-19, а в общия брой починали се регистрират и тези починали по други причини, но с положителен резултат за COVID-19.

Споделете ни във:

3 thoughts on “522-ма в пловдивска област са в болница с ковид

 1. Напротив 8 са ваксаните 1 не ваксан но убит жестоко от бялата мафия.КОПЕЛЕТА ПУКНЕТЕ медийни пумияри

 2. Достоверно:
  https://nsi.bg/bg/content/18121/basic-page/умирания-в-българия-по-седмици

  Официалните бюлетини са базирани на инфо от БОЛНИЦИТЕ = където разочарованото население отдавна се отказа да търси помощ.

  ЛЕЧЕНИЕ НЯМАза Вируса, особено за Делта-варианта. „Лекарства“ пък – ХИЧ, то затова е ПАНдемия.

  Пипнеш ли го – сам се оправяй!

  (Кръчмарите и продавачи на “събития” юркат развеселените будали, ала . . . )

  1. Има неща, които човек може да направи, за да увеличи шанса си от оцеляване. Някои от тях са напълно елементарни, като ежедневни пиене на една чаша зелен чай заради катехините, които имат силен афинитет към шиповия протеин на вируса. Другото нещо е взимане на добавки от Д3 (около 70-80% от хората, особено възрастните хора и хората с наднормено тегло имат недостиг). Третото нещо взимане на цинк по малко, упражнения, намаляне на захарта и прочее.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.