3 култови заведения в Кючука, които вече ги няма

Актуално Градът Забравеният град Култура Новини
марс
Днес се връщаме няколко десетилетия назад, за да възродим спомените си за някои емблематични места, за които само слушаме от по-възрастните

Оформянето на тази площ от Града под тепетата започва преди малко повече от век. Тогава се наблюдава голямо струпване на бежанци от Одринска и Беломорска Тракия и западните покрайнини, които се заселват в южната част на Пловдив. Немалко текстове  сме посветили на историята на Кючук Париж, както и на ресторанти и кафе-барове, които си струва да посетите, ако сте в района.

Днес обаче, се връщаме няколко десетилетия назад, за да възродим спомените си за някои емблематични места, за които днес само слушаме от по-възрастните.

Дискотека Марсa

Двуетажната сграда на едно от възловите кръстовища в квартала първоначално е построена и използвана за кино и клув на тракийските бежанци, затова и по-възрастните вероятно ще се се сетят за нея с името Тракия. Впоследствие се превръща в една от популярните дискотеки в Кючука, позната на всички като Марса, а отгоре дълги години се е помещавала и библиотека. Редовните посетители са я запомнили с веселите купони и честите спречквания между компаниите след партито.

Вижте кои са останалите заведения в специалния текст на виртуалния гид за града LOST IN PLOVDIV

Споделете ни във:

1 thought on “3 култови заведения в Кючука, които вече ги няма

  1. И каво, правите реклама на имотите, от които продължава да цоца наем една „специална“госпожа! Срамувам се за Вас. С помощ и на медиите там дерибейства и трупа парички ТЯ! А хората, които са строили тази сграда с ръцете си са аут!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.