ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Новини

Холандия е новата топ дестинация за българските кандидат – студенти

Нова топ дестинация за висше образование набира скорост последната година. Холандия е следващата западноевропейска дестинация, след Великобритания, която предлага голямо разнообразие от програми, изучавани на английски език и тази година 35% повече ученици са се насочили натам, в сравнение с миналата година.

Великобритания обаче не губи първата позиция. Според консултанта по образование в чужбина от Едланта Таня Тодорова, причината е не само в английския език, но и в добре развитата система за баланс между теория и практика или така нареченото „обучение чрез решаване на проблеми“.

Австрия и Германия също са все по-интересни за кандидатстващите поради доброто качество на образование и стандарт на живот.

Относно най-желаните специалности отново информационните технологии се нареждат на първите места, но тази година има голям интерес и към инженерните профили. Психологията, правото, икономиката също са предпочитани от нашите кандидат-студенти. Засилва се и интересът към нови специалности като дизайн на компютърни игри и дигитален маркетинг.

Друга тенденция е, че младите все по-малко разчитат на финансите на семейството. Повечето страни предлагат приемливи условия за студентски заеми, като Англия, която покрива 100% от таксата за обучение и над 95% от младежите се възползват от това. Възможностите за почасова работа по време на образованието не са малко. Работата онлайн от всяка точка от света вече също е привлекателна възможност и младото поколение сериозно разчита и на тази опция.

На 29-ти септември в Пловдив, в хотел „Империал“, ще се проведе изложение „Европейско образование за успешна кариера“ с организатор консултантска агенция Едланта, където кандидат-студентите ще могат в лични срещи с представители на топ университети и консултанти по образование в чужбина, да се ориентират към специалност, държава, опции за финансиране на образованието и бъдещи перспективи за професионална реализация.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина