ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Новини

Започна кандидатстването за преакселератора prEXCELerator 2019

Започна кандидатстването за преакселератора PrEXCELerator 2019 на Strategy+ Business Lab. Тазгодишното издание ще покрие 15 различни индустрии и ще осигури достъп до над 100 експерти в различни области.

Преакселераторът също свързва стартапите с корпоративни инвеститори, които търсят външни иновации. Корпоративните инвеститори, които търсят външни иновации, може да се включат към Консултатитвните бордове на Преакселератора, което ще им осигури пряк достъп до интересуващите ги стартапи.

Различното, което Преакселераторът предлага на стартап предприемачите е, че участието в Преакселератора не е обвързано със задължително наличие на юридически учредена компания. Участието в Преакселератора и достъпът до ресурсите на екосистемата му не е обвързано с изискване за даване на дялово участие в новоучредените юридически лица на стартапите срещу услугата, която получават от Преакселератора. Участниците в изданието ще се ползват не само от ментори, но и от директния опит и мрежата от контакти на над 100 експерта в общо 15 консултативни съвета /advisory boards/, обособени по индустрии. Стартапите, одобрени от Бордовете като успешно валидирали или успешно пивотирали, в края на Преакселератора ще имат достъп не до един, а до множество източници на финансиране, както в България, така и във Великобритания, Австрия, Германия и др., което ще даде директен достъп на компаниите до пазари извън България.

За включване в PrEXCELerator 2019 няма възрастови ограничения към индивидуалните участници или изисквания към компаниите, но ще се допускат проекти за продукти или услуги, които представляват решение за дадена индустрия, предполагащо прилагане на една или повече от 13-те дигитални технологии във фокуса на Преакселератора. Хибридните идеи може да са в етап на валидация или такива, които търсят финансиране, разрастване на нови пазари и подходяща среда за пивотиране. Изданието през 2019 г. иска да привлече не само IT инженери, но специалисти от целия инженерен спектър и от различни индустрии.

Проектите трябва да отговарят на две изисквания, за да могат да претендират за идеи с хибридно приложение:

Да са насочени към поне един от следните сектори: строителство, инженерство, IT, производство, управление на недвижими имоти, социално предприемачество, автомобилна индустрия, образование, фармацевтика, здравеопазване, технология на храните, строителни материали, финансови услуги, туризъм, търговия с бързооборотни стоки.

Едновременно с това идеите трябва да се основават на разработката или прилагането на решения от поне една от следните дигитални технологии: роботика, интернет на нещата, дронове, 3D принтиране, масиви от данни, облачно съхранение, изкуствен интелект, блокчейн, добавена реалност, платформи, киберсигурност, софтуер.

Кандидатите ще преминат два етапа на подбор. Първият е провеждане на интервю, а успешно преминалите ще бъдат допуснати до 3-седмичната подготвителна фаза на Преакселератора. Екипите ще бъдат подготвяни за първо събитие, на което да представят идеите си пред Бордовете от експерти. След този втори етап към процеса на валидиране ще могат да преминат до 10 стартъпа за всяка от 15-те индустрии.

Срокът за кандидатстване е до 15 май 2019 г.

Като част от прозореца за кандидатстване Strategy+ Business Lab организира в Пловдив пет отворени събития за стартапи и компании, които проявяват интерес към участие в Преакселератора. Срещите ще се водят от експерти в различните сектори в датите между 7 март и 7 май. Дискусиите са с отворен достъп, но се изисква задължителна предварителна регистрация.

Детайли за всяко събитие, линк за регистрация, както и линк към формата за кандидатстване в Преакселератора PrEXCELerator ще намерите и на сайта на Преакселератора.

Strategy+ Business Lab е корпоративна лаборатория с широка мрежа от местни и международни експерти, стартъп ментори и предприемачи за консултиране на компании в Европа. Компанията има собствено know-how за диагностика и ефективно решаване на сложни организационни проблеми. Организацията работи както с екипи в най-ранен етап на развитие, така и с вече усрешно скалирали компании.

Strategy+ Business Lab e и официален ексклузивен партньор за България на FUTURE:Proptech – най-голямата международна мрежа за PropTech стартапи.

Снимка: Cat and Mouse Coworking

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина