АктуалноГрадътНовини

Слуховете за фалит на Лафка може и да се окажат верни

Вече няма вестници по павилионите на веригата

Дружеството, което притежава веригата „Лафка”, е заложено срещу кредит от 34,4 милиона лева от Първа инвестиционна бланка

Слуховете за фалита на веригата павилиони „Лафка“ може да се окажат верни. Проверка на Под тепето по павилионите из центъра на Пловдив установи, че вестници вече не се зареждат и предлагат, като на много места место тях има изложени мартеници. Сериозен казус може да се получи в Пловдив, тъй като освен павилиони, веригата е и концесионер на спирките от градския транспорт.

Според широко разпространена из медиите и публичното пространство информация веригата е на път да фалира. Според информация на в. Сега, павилионите в София също са осъмнали затворени. Фалитът на „Лафка“ се свързва с проблемите на Националната лотария, която ще бъде национализирана. Веригата има повече от 2000 павилиона из цялата страна, в които работят няколко хиляди души.

„ Лафка” е собственост на „Благоевград- БТ”. Според Търговския регистър , краен собственик на фирмата е Волфганг Рекендофер. Веригата е част от „Булгартабак холдинг”, в който акционер беше Делян Пеевски.

Дружеството, което притежава веригата „Лафка”, е заложено срещу кредит от 34,4 милиона лева от Първа инвестиционна бланка.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина