Театрална лаборатория в Петното на 4 април

Култура

Момент от постановката
Момент от постановката
Една от най-провокативните театрални  трупи в България Театър – лаборатория        Алма Алтер ще представи в салон „Петното„ изключителния си спектакъл „Шизофренични прояви на нормалност”. Завесите ще бъдат вдигнати на 4 април от 19ч. Текстът и режисурата са на театралния дисидент Никола Георгиев, музиката на Румен Бальозов, а ролите са експресивните Фелисите Зьо и Иван Стоянов.
 За три месеца програмата на  Театрален салон „Петното” се превърна в знакова за изкушената публика на Пловдив. Всеки четвъртък от 19 часа  тя представя на интелектуално любопитната театрална публика  камерните постановки и моноспектакли на най-провокативните и търсещи български актьори, реализирани за клубна или нетрадиционна театрална среда. За краткото време на сцената гостуваха звезди като Ицхак Финци, Филип Трифонов, Касиел Ноа Ашер, Борис Георгиев, Мартин Каров, Ирмена Чичикова.
„Алма алтер“ е основан през 1968г., но по идеологически съображения след това е закрит. След близо 30-годишно отсъствие театърът е възстановен от своя основател – режисьорът Николай Георгиев. Това  е театрална лаборатория, представяща на своята публика авангардни режисьорски решения и различен театър – силно неконвенционален, интерактивен и дързък. Публиката е пряк участник в процеса на създаването на всяка постановка.
Спектакълът, който ще бъде представен в Петното, ще ни покаже каква е границата между нормалното и ненормалното? Каква е границата между реалното и нереалното? Между желаното и съществуващото? Между физическото и духовното? Една изключително смешна игра, една болезнено тъжна игра, една жестока игра – предупреждение и прозрение за страшното, което може да се случи с всички нас.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.