Предварително надникване в One Desing Week

Култура

7 дизайнери от различни страни показаха тъканите от тях одеала в Капана

Скоро започва One Desing Week, а с нея и наплива на изкуство в града под тепетата. За трета поредна година творци от цяла Европа ще представят творенията си на пловдивчани. Различната визия, различните идеи, различните идентичности на над 200 артиста ще се сблъскат в колоритен синхрон от цветове, платове и други.

Като стана въпрос за идентичности, още днес се разтвориха вратите на тъкачеството, за да ни покажат методи и модели на дизайнерите от вишеградските страни – Ленка Съснова (Словакия), Бенс Пазтор и Давид Таркали от Studio Nomad (Унгария), Мартина Голик (Полша), Павла Несверова (Чехия) и Клара Сумова (Чехия). Дизайнерите участващи във второто издание на проекта Смесени Идентичности, споделиха, че са работили до ранна утрин по тъканите одеала, които представиха на любителите в творческия квартал на занаятчиите – Капана!

Фабриката, предоставила терена и помощтта си е Прима Експрес в Белозем. 

Бенс и Давид от студио Nomad обясниха, че са вдъхновени от прости архитектурни мотиви. Те предпочитат на одеалата, които изработват, да има един фон, а върху него да са надстроени други мотиви, които да изкривяват цялата картина. Така се получава една асиметричност, която е по-интересна и по-привлекателна за окото. Споделиха, че е много трудно за постигане, но не е невъзможно…

Целият текст и още снимки можете да видите в КАПАНА.БГ

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.