Предстои 9-ти Полинеро рок фест

Култура

Владо Ботев: Културата не е да наредиш събития от-до, а да я изстрадаш

Група Фулмакс ще свирят заедно на сцена след цели 20 години

Септември е месецът на културните събития. Градът ще гъмжи от концерти, театрални, изложбени и кино фестивали. Оперни спектакли и какво ли още не. Първите, чийто глас ще се чуе под тепетата са 19-те групи, които ще участват в Полинеро рок фест или както Владислав Ботев го нарича „Полифиеста”. 19 групи, 8 от които пловдивски. 82 музиканта ще се редуват едни след други, в рамките на шест дена, всеки един посветен на рока.

Фестивалът ще се състои от 1-ви до 6-ти Септември, като входът ще е с билети. Предстоят няколко изненади. На 1-ви се започва с Уикеда, Светльо Хиподилски, Поморианс и други, като за загрявка, добро настроение и много пънк-ска!

Едно от големите събития ще е на втория ден, когато в Летния театър ще забие легендарният Йорн Ланде, който веднъж изви глас и китара в Пловдив, на площада на центъра на миналата Нова година.

Неделният ден ще е изцяло посветен на българския рок. Тогава ще забият Фулмакс, които имат един издаден албум през 1994г., както и Личо Стоунса, чийто концерт ще бъде записан.

На 5-ти ще се организира детско рок парти за най-малките, с аниматори, микрофони ако искат да попеят и игри.

На последния ден от фиестата ще гостува група Тангра в почти оригинален състав. Тя ще дари на Пловдив едно върховно шоу навръх Съединението на България.

Главният организатор на Полинеро рок фест, Владислав Ботев разграничава различните музикални фестивали и концерти, случващи се по времето на неговия и пожелава на всички успех. Този път Община Пловдив отпуска 8000лв. за мероприятието, а събраните средства от последния концерт, възлизащи на 2500лв. ще бъдат дарени за ремонта на алуминиевата дограма на детското отделение към УМБАЛ „Св. Георги” до няколко дена. 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.