Актуално

Предстои 9-ти Полинеро рок фест

Владо Ботев: Културата не е да наредиш събития от-до, а да я изстрадаш

Група Фулмакс ще свирят заедно на сцена след цели 20 години

Септември е месецът на културните събития. Градът ще гъмжи от концерти, театрални, изложбени и кино фестивали. Оперни спектакли и какво ли още не. Първите, чийто глас ще се чуе под тепетата са 19-те групи, които ще участват в Полинеро рок фест или както Владислав Ботев го нарича „Полифиеста”. 19 групи, 8 от които пловдивски. 82 музиканта ще се редуват едни след други, в рамките на шест дена, всеки един посветен на рока.

Фестивалът ще се състои от 1-ви до 6-ти Септември, като входът ще е с билети. Предстоят няколко изненади. На 1-ви се започва с Уикеда, Светльо Хиподилски, Поморианс и други, като за загрявка, добро настроение и много пънк-ска!

Едно от големите събития ще е на втория ден, когато в Летния театър ще забие легендарният Йорн Ланде, който веднъж изви глас и китара в Пловдив, на площада на центъра на миналата Нова година.

Неделният ден ще е изцяло посветен на българския рок. Тогава ще забият Фулмакс, които имат един издаден албум през 1994г., както и Личо Стоунса, чийто концерт ще бъде записан.

На 5-ти ще се организира детско рок парти за най-малките, с аниматори, микрофони ако искат да попеят и игри.

На последния ден от фиестата ще гостува група Тангра в почти оригинален състав. Тя ще дари на Пловдив едно върховно шоу навръх Съединението на България.

Главният организатор на Полинеро рок фест, Владислав Ботев разграничава различните музикални фестивали и концерти, случващи се по времето на неговия и пожелава на всички успех. Този път Община Пловдив отпуска 8000лв. за мероприятието, а събраните средства от последния концерт, възлизащи на 2500лв. ще бъдат дарени за ремонта на алуминиевата дограма на детското отделение към УМБАЛ „Св. Георги” до няколко дена. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина