Актуално

Последният концерт неремонтираната Концертна зала – Феноменален! (ВИДЕО)

Великолепно откриване на симфоничния сезон в Пловдив (ГАЛЕРИЯ)

Евгени Божанов отнесе сърцата на ценителите в концерта -закриване на VIII Международен фестивал "Дни на музиката в Балабановата къща"

Таня Грозданова

Почитатели на симфоничната музика от цяла България изпълниха до краен предел нуждаещата се от спешен ремонт Концертна зала в града на тепетата снощи. Билетите за откриващия концерт на новия симфоничен сезон на Държавна опера – Пловдив бяха разпродадени само за три дни след пускането им в мрежата.

Оркестърът на Пловдивската опера триумфира с концерт под палката на маестро Емил Табаков, със солисти феноменалния пианистът Евгени Божанов и блестящото сопрано Евгения Ралчева. Музикалното събитие бе и финална част от Есенната програмата на VIII Международен фестивал "Дни на музиката в Балабановата къща". Всички на сцената и в публиката изживяваха дълбоко всяка една нота от великолепните произведения в изкусно подбраната програма на вечерта: Бетовен – Концерт за пиано № 5, оп.73, Гершуин – Рапсодия в синьо и Симфоничната картина "Порги и Бес".

 

Вижте част от отзивите за концерта в социалната мрежа:

„Възхитителен концерт беше! Аз лично бих слушала отново и отново Бетховен! Изящно изпълнение и много красива музика! Уникален пианист – Евгени Божанов! Той ни отнесе сърцата! Гершуин беше приятно изживяване, а оркестърът и диригентът – отлични!“

„Фантастичен концерт – под диригентството на маестро Емил Табаков оркестърът беше на най-високото си ниво. Евгений Божанов е изключителен – какъв невероятен прочит на Бетовеновия концерт №5, но и на Гершуин – Рапсодия в синьо.Изключителен в бавните темпа и в пианисимите.“

„Прекрасна вечер-талант,брилянтно музициране,мисъл и фантазия,ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ И ЧУДОВИЩНИ АРТИСТИ!! БЛАГОДАРЯ ,МИЛА,НЕ СПИРАЙ ДА НИ РАДВАШ!!!!!“

Бисовете бяха повече от повече от заслужени! Маестро Евгени Божанов диша, плака, радва се и трептя с цялото си същество по време на всяка една нота, излизаща изпод гениалните му ръце.

Прекрасните музиканти изцяло скриха не само недостатъците на очуканата Концертна зала, но успяха да пренесат стотиците почитатели на класиката в други измерения.

Тези, които не бяха в залата, имат невероятния късмет, че Българското национално радио записа концерта и ще може да го чуят чрез ефира някои ден.

* Екипът на Под тепето поздравява Оркестъра на Държавна опера – Пловдив за стоицизма и всеотдадеността да твои в името на музиката при условията, в които го прави! BRAVA и честит ремонт!   

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина