Актуално

Нимфонка II И Смърт на човек от Балканите в последния ден на юли на Филмовите Нощи

Две силни заглавия предвижда програмата на Филмови нощи във Филипополис в  последния ден на юли.
От 21.10 часа е прожекцията на „НИМФОМАНКА II”. След „Антихрист“ (2009) и „Меланхолия“ (2011) „Нимфоманка“ е третият и последен епизод от „трилогията на депресията” на Ларс фон Триер. Филмът за признанията на една жена, която се бори с биографията си, отразява търсенето на смисъл и баланс в собствения ни живот. Киноистория за израстване и съзряване, „Нимфоманка“ представя главната героиня и нейната възбуда и отчаяние, болка и страст. Филмът прелива от литературни препратки: от Библията през „Хиляда и една нощ” до „Декамерон” и Маркиз дьо Сад. Главната роля е поверена на  Шарлот Генсбур. Нейни партньори в предизвикателния киноразказ са цяла плеяда от небосклона на холивудското и европейското кино – Крисчън Слейтър, Ума Търман, Уилям Дефо, Шая Лебоф …

От 23.30 часа можете да се посмеете от сърце със сръбската комедия СМЪРТ НА ЧОВЕК ОТ БАЛКАНИТЕ. Историята започва неочаквано – самотен композитор се самоубива в апартамента си. Звукът от изстрела събира съседите, които убиват времето, докато чакат полицията, по различен начин. Чрез разнородните персонажи режисьорът по невероятно забавен начин рисува нюансирана картина на „балканския манталитет” и на човешката природа като цяло.

Цените на билетите са 5 и 3 лв

Поради големия интерес в понеделник (4 август) и вторник (5 август) от 21:10 часа в лятното кино ще има извънредни прожекции на филма на Ники Илиев ЖИВИ ЛЕГЕНДИ. В понеделник от 23:30 ще бъде показан и НА РИМ С ЛЮБОВ на Уди Алън.

ОНЛАЙН РЕЗЕРВАЦИИ И ПРОДАЖБИ НА БИЛЕТИ на BOXOFFICE.BG в категорията кино.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина