Музика под звездите гостува в Пловдив

Култура

Под диригентската палка на маестро Максим Ешкенази оркестърът на Софийска филхармония ще изсвири общо 9 шедьовъра от любими български филми

След зрелищния спектакъл, в който се превърна първият концерт на Фортисимо Фест "Музика под звездите", тази събота фестивалът гостува на Пловдив в пълния си състав и блясък. Концертът ще се състои от 20 ч. в Античния театър и ще представи изцяло българска музика – класическа, фолклорна в съвременен прочит и филмова, от "златните години на българската филмова музика".

Под диригентската палка на маестро Максим Ешкенази оркестърът на Софийска филхармония ще изсвири общо 9 филмови шедьовъра от “Оркестър без име”, “С деца на море”, “Козият рог”, а култовата песен "Замълчи, замълчи" от филма "Любимец 13" ще чуем в изпълнение на Дони и звездата с X-Factor Невена Пейкова.

Освен тях, на сцената на Фортисимо Фест ще видим младите виртуозни цигулари братя Зайранови, Георги Андреев и актьорите Юлиян Вергов и Ани Пападопулу, които ще рецитират българска поезия.

Фестивалът Фортисимо Фест 2017 се случва, благодарение на фондация "Америка за България". Входът за концерта е свободен. В момента част от местата в Античния театър се реставрират. Сцената разполага с 2200 седящи места – това са всички мраморни седалки. За удобство на зрителите и с цел навременно настаняване (правостоящи зрители няма да има), тази събота Античният театър ще бъде отворен в 19 ч., един час преди старта на концерта "Музика под звездите".

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.