Латино влак минава през Дом Левски

Култура

Image title
Един ден след откриване на учебната година The Latin Train Connection ще зарадват пловдивските любители на джаза с промо концерт – представяне на първия им албум Uma Noite em Kapangas. Меломанската хава ще се състои в клуб Дом Левски на 16 септември. Авторските композиции на групата представляват интересна смес от самба, сон, боса-нова, танго, дансон и бъргарско етно.Image title

The Latin Train Connection е създадена през 2008 година от  Светлозар Стоилов, който първоначално учи джаз пиано в Австрия, а след това задълбочава творческото си вдъхновение и любов към латиното в топлата и темпераментна Португалия. Тъкмо там се заражда идеята и концепцията на бъдещия проект, който се пренася и развива в България.
В родния Пловдив – един от градовете с най-силна джаз традиция – Светлозар Стоилов се среща и работи с талантливите млади музиканти:  Владимир Владимиров (Мистериите на Българските гласове) – тамбура, Александър Каменов – барабани и Христо Минчев – бас. Благодарение на техния индивидуализъм, творчески заряд и участие в аранжимента, The Latin Train Connection разнообразяват латино формата като добавят български етно елементи. Цялостното звучене на групата носи специфичен заряд, а именно – любов към музиката, която се създава и прави света ни да изглежда по-красив.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.