Актуално

Квартетът на Ари Роланд свири безплатно на Античния

Ари Роланд
Ари Роланд
Квартетът на Ари Роланд пристига за концерт в Пловдив. Световноизвестният джаз музикант и бенда му идват специално от Ню Йорк за концерти в шест града в България по покана на посолството на САЩ у нас. Концертът под тепетата ще е на Античния театър на 30 май, понеделник, от 18.00 часа, а входът е свободен.
Членовете на квартета са Ари Роланд – контрабас, Крис Байърс – тенор саксофон, Заид Насър – алто съксофон и Кийт Бала – барабани. Ари израства в Ню Йорк и на 16 години вече е професионален джаз музикант. Учи в музикалното училище „Джулиърд”, свири с прочути музиканти, между които Бети Картър, Уинтън Марсалис, Хари Коник-син и други. През последните две години изнася концерти в над 20 страни в целия свят, по програмата „Посланици на джаза”, спонсорирана от Държавния департамент на САЩ.
Крис Байърс свири на саксофон от 14-годишен и е работил с оркестъра на Глен Милър, Биг бенда на наградите „Грами” и джаз оркестъра на Центъра за сценични изкуства „Линкълн” в Ню Йорк. Заид Насър е роден и израснал в Ню Йорк и е син на джаз и блуз и отрано се е учил да свири от легендарно джазмени. Едва 19-годишен той отива в Мемфис, родното място на блуса, където свири две години с Калвин Нюбърн. Неговите CD-та са често включвани в различни музикални класации . Той свири редовна в Ню Йорк, както и в Европа, Близкия изток и Азия по линиа на Държавния департамент на САЩ.
Кийт Бала  е учил при майстора барабанист Кени Уошингтън. Занимава се професионално с джаз от 17-годишна възраст. Изнася концерти в САЩ, Европа и Азия и e издал дебютния си албум преди две години.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина