Актуално

Карл Палмър се връща в Пловдив за джаз вечерите


Карл Палмър заби в Пловдив с ASIA преди 10 дни
Разказвайте на приятелите си, че в Пловдив се провежда най-добрият фестивал. И софиянци не могат да се похвалят със събитие като Пловдивските Джаз вечери, каза двигателят на деветото издание на меломанския форум Теодосий Спасов. Фестивалът винаги е бил на изключително високо ниво, с изпълнени зали, а тазгодишните изпълнители са много, много колоритни, допълни съратниците на великия кавалджия във Вечерите.

Те стартират на 3-ти, а до 5-ти октомври Пловдив ще е център на джаза не само в България, а и нашата част на Европа. Вечерите открива Милен Кукушаров с дебютен проект- D-tailz. Той включва авторска компилация от джаз, фънк, рок. На сцената той ще бъде с басиста Веселин Веселинов-Еко, китариста Мирослав Иванов, саксофонистът Димитър Льолев и барабаниста Димитър Семов.

Кубински джаз ще представят Рамон Вале Трио, идващи от Острова на свободата. Пианистът Рамон Вале, барабанистът Ернесто Симпсън и Омар Родригез Калво са концертирали в цял свят.

Квартетът OPUS 4 начело със саксофониста Петър Момчев също ще представят нова музика за публиката. В състава влизат и пианистът Любо Цанев, контрабас- Димитър Карамфилов и барабанистът Боби Петров.

Съвършен музикален диалог има в нестандартното звучене на Фрий Фламенко Трио със специалното участие на Теодосий Спасов.

Пиронът на феста ще забие човекът, когото определят за един от най-респектиращите барабанисти на планетата Карл Палмър. След концерта на Ейша преди десет дни, той се завръща в Пловдив, за да се включи в джаз вечерите със своя бенд. С него ще свирят китаристът Пол Биелатович и басистът Саймън Фицпатрик.

Организаторите на събитието имат идея за създаване на OFFсцена, на която да се изявяват преди всеки голям концерт младите музиканти. Билетите за вечерите са по 10 лева, в събота-15, а комплектният за всички концерти е 25 лева.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина