Актуално

Бомбена заплаха забави Фиш на път за Пловдив

Дали ще вали на концерта ми! Дъжд от жаби ще има, каза вокалът на Мерилиън

Фиш на разходка по центъра
Фиш на разходка по центъра
Двучасова репетиция с пловдивските филхармоници направи днес великият рок глас Фиш. Вокалът на Мерилиън вече е под тепетата и се стяга за супер шоуто си утре вечер на Античния, с което ще бъде открит музикалният форум Sound of the ages. Как са преминали „тренировките“ с класиците, Фиш не разкри. Пропусна и да отбележи колко от парчетата на Мерилиън ще изпълни утре вечер на Античния. Ще получите няколко подаръка, може би три, издаде само емблематичният шотландец.

Преди срещата си с кмета и медиите, гигантът по дух и тяло, се разходи от концертна зала до общината. Скрил главата си от септемврийското слънце с ефектен шал рок класикът се зазяпа в импровизирания пазар за мед пред Пощата, после хвърли око и на разкопките. Край кметството го пресрещна организаторът на концерта в Пловдив Васил Върбанов.

Фиш танцува за дъжд в общината
Фиш танцува за дъжд в общината
Изморен съм малко, тъй като днес денят бе тежък за репетиции. Пътувахме дълго, каза Фиш. А хората от екипа му уточниха, че полетът е закъснял заради фалшива бомбена заплаха на летище София. Много съм впечатлен от аранжиментите на диригента. Мисля, че ще е превъзходно шоу, отбеляза шотландецът, който за първи път ще свири и пее заедно с филхармоници. Дали ще вали на концерта утре вечер. Дъжд от жаби може да има само, отговори на метеорологичен въпрос легендарният вокал. И се върна назад във времето. Image title
През 1990г. Имал концерт в Италия, точно по времето на световното първенство по футбол. Трябваше да свирим в деня, в който Шотландия играеше срещу Бразилия. Помолихме организатора на шоуто да промени часа на лайфа, тъй като така щяхме да съберем всички шотландци, дошли на мондиала. Той обаче не пожела. Казах му, че дори една капка дъжд да падне на сцената, ще спрем концерта. А нямаше нито един облак в небето. Излязох пред микрофона и изтанцувах танца на дъжда. След час се изля най-лошият дъжд от сътворението. Слязохме от сцената и видяхме организатора да плаче в едно кафе, а аз му показах това, каза Фиш и опна средния си пръст пред камерите. Години след това, на която и сцена да излизах, където и да свирих, винаги валеше. Дори в Малта ни трещя дъжд. Един облак имаше в небето, той се завъртя, спря над сцената и ни намокри. Само над нас валя. Но тази тенденция приключи преди няколко години. Та утре няма да вали. Само жаби могат да паднат от небето, каза в типичния си веселяшки стил Фиш, изигравайки танца на дъжда в общината.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина