Актуално

Българско кино тази сряда с „Радиограмофон“ и „Посоки” на Филмови нощи във Филипополис

Тази сряда „Филмови нощи Филипополис“ отново ще зарадва пловдивската публика с два български филма, набрали популярност през изминалата година. Този път това са базираният по действителни събития „РАДИОГРАМОФОН” и драмата, събираща много истории, навързани помежду си – „ПОСОКИ”.

От 21:10 ще можете да гледате „РАДИОГРАМОФОН “, в центъра на който е Али, който с опасност за живота си предприема тридневно пътешествие през охраняваните от армията планини, за да стигне до най-близкия град. Али иска да купи радио за своя обсебен от рокендрола син. Развиваща се на фона на комунистическия режим в България, тази история не е просто за този баща и колко далеч е готов да стигне за сина си. В ролите ще видите Александър Хаджиангелов, Александър Алексиев, Яна Титова и Ованес Торосян.

По-късно, от 23:30 ще бъде прожекцията на „ПОСОКИ“ – провокативната социална драма, също базирана донякъде на лични истории, които режисьорът Стефан Командарев е събирал през годините. Филмът проследява няколко таксиметрови шофьори, които карат през София, качват клиенти, разговарят с тях и до края на филма никой не остава съвсем същият. Във филма ще видите звездния състав, начело с Ирини Жамбонас, Асен Блатечки, Зуека, Стефан Денолюбов, Юлиан Вергов, Васил Банов, Герасим Георгиев – Геро, Иван Бърнев и др. Филмът беше част от селекцията „Особен поглед” в Кан

В утрешния ден на „Филмови нощи Филипополис“ предстои 3-тото издание на най-престижния планинарски кинофестивал в света БАНФФ, който ще ви предложи най-добрите спортни, природни и приключеснки филми.

Билети на касата на кино „Орфей“ от 19.30 до 23.30 ч или онлайн на boxoffice.bg

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина