ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
КултураНовини

„Огнена земя: земя на патагонците” и „Рокетмен” в неделя вечер на Филмови нощи във Филипополис

От 21:10 в неделя вечер Филмови нощи във Филипополис ви канят в любимото лятно кино „Орфей” за едно незабравимо преживяване с документалния филм на Хулиан и Хоакин Азулай – „ОГНЕНА ЗЕМЯ: ЗЕМЯ НА ПАТАГОНЦИТЕ”. Режисьорите тръгват на юг и все на юг, за да стигнат до Патагония и архипелага Огнена земя: от най-южния град на света – Ушуая през ледния Перито Морено, чак до остров Естадос, където сезоните се сменят по няколко пъти на ден, хората съжителстват с пингвините, а суровата пустош е като лунен пейзаж. Както самите те казват: „Пътуването е бягство от познатото, вървиш напред и като носа на кораб, поглъщаш всичко ново, докато един ден не се озовеш на края на света“.

Късната неделна прожекция от 23:30 ч. ще бъде на биографичния музикален филм РОКЕТМЕН, посветен на легендарния Елтън Джон. С участието на Тейрън Еджъртън, Тейт Донован и Хариет Уолтър, филмът е откровена рокендрол музикална фантазия, която разказва житейската история на Елтън Джон в годините, когато той прави големия си пробив на сцената. Заглавието на филма е вдъхновено от едноименния хит на Елтън Джон и прави аналогия с кариерата му и шеметното му издигане към звездния небосклон. Тази вдъхновяваща, общочовешка история, в която момче от малък град става една от най-ярките и иконични фигури в попкултурата, е разказана на фона на най-известните и обичани песни на твореца.

Тазгодишното издание също ще предложи и три непреходни класики – шедьоврите ЧЕРНА КОТКА, БЯЛ КОТАРАК (на 12.07), ГЛАДИАТОР (на 18.07) и АМАДЕУС (на 25.07).  Очаква ви също така новото издание на BANFF Mountain Film Festival от 11.07, както и много нови и български филми, които можете да откриете в програмата.

Цените на билетите за кинопанорамата са 7/6 лв, за BANFF – 10лв. Продават се на касите на лятно кино „Орфей“ /19.30-23.30ч/ и LUCKY Дом на киното /16.00-21.00 ч/, както и на boxoffice.bg.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина