Полицията погна мотористите в града след множество оплаквания

Актуално Криминале Новини Под ножа

Стриктното спазване на правилата от участниците в движението и максималното ограничаване на предпоставките за настъпване на тежки пътнотранспортни произшествия са сред водещите приоритети в дейността на областната дирекция на МВР. За повишаване на ефективността от превенцията в тази насока периодично се планират и провеждат специализирани полицейски операции на територията на Пловдив и в региона, а контролът по отношение на пътната безопасност е една от основните задачи в ежедневната работа на всички униформени служители с правомощия да работят по Закона за движение по пътищата.

Като част от регулярните мерки за цялостното обезпечаване на сигурността на пътя през изминалите две седмици са проведени поредни спецакции в Пловдив, в обхвата на които са влезли най-вече големи булеварди и възлови кръстовища, за които е постъпвала информация за извършени нарушения от мотористи.

Във времевия интервал от 20 ч. в петък до 1 ч. в събота са извършени 69 проверки на водачи и пътници на двуколесни моторни превозни средства. За установени нарушения на ЗДвП са съставени 3 акта и връчени 17 глоби с фиш, административна санкция е наложена и за нередност по Кодекса за застраховането.

При подобна операция, организирана в периода от 25 до 27 май, служителите на реда са спрели общо 98 мотоциклета. Общо 18 са констатираните нарушения на пътните правила, за които са издадени съответните актове и фишове. В три от случаите водачите са били неправоспособни. Две моторни превозни средства са нямали валидна застраховка, а едно е било техническо неизправно. Документирани са и три нарушения на пътната маркировка и знаци.

Активният контрол над поведението на всички участници в движението и и периодичните действия за ограничаване на пътнотранспортния травматизъм от страна на служителите на ОДМВР – Пловдив продължават.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.