Полицията атакува нелегалните гонки

Криминале

Състезателите се отърваха с  общо три фиша

КАТ: Сигнализирайте за нерегламентирани авто надпревари, действаме незабавно и безкомпромисно

Служители на Пътна полиция атакуваха състезателите от нелегалните гонки по пловдивските булеварди. След сигнал от граждани, униформените са реагирали мигновено вчера в 20.30ч. В МВР постъпила информация, че има струпване на автомобили край бензиностанция на Кукленско шосе, като шофьорите се канели да организират незаконно състезание помежду си. Незабавно били насочени екипи на сектор “Пътна полиция”, които установили паркирани 11 леки автомобила с регистрации от различни области на страната.

На място шофьорите и пътниците в колите били информирани от полицейските служители за предвидените санкции по Закона за движение по пътищата при евентуално участие в нерегламентирани автомобилни състезания. Малко по-късно, на изхода на бензиностанцията, полицейски постове предприели проверки на изтеглящите се автомобили. Установени са три нарушения – в единия от случаите от движение е спрян лек автомобил с неизправно шумозаглушително устройство, а на шофьора е съставен акт. Други двама водачи са глобени с фишове заради неизрядни светлинни системи, съобщават от полицията.

Ръководството на дирекцията на МВР в града призовава гражданите да проявяват бдителност и своевременно да сигнализират за прояви на шофьори, свързани с подготовката и провеждането на нерегламентирани състезания. При проверката на всеки сигнал полицията ще бъде безкомпромисна към нарушителите на установения законов ред, които с поведението си застрашават здравето и живота на останалите участници в движението, категорични са от МВР.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.