Пловдивчанка влезе в ареста заради серия измами

Криминале


Измамените са само възрастни хора, от които е отнела чрез лъжи различни суми, вариращи между 80 и 330 лева

Пловдивската Районна прокуратура образува досъдебно производство срещу 41-годишната Мария за измама с цел набавяне на имотна облага в условията на продължително престъпление. Оказва се, че измамницата е участвала не в една и две схеми. В рамките на една година тя взема активно участие в 7 измами. 

Само преди 5 дни, Мария се срещнала на паркинг пред магазин в район „Южен“ в гр. Пловдив с 85-годишна жена, на която съобщила, че е позната на нейната внучка, живуща в Канада. Обяснила, че трябва да й даде пари, за да внесе документите на внучката в посолството в София за отпускане на пенсия. Възрастната жена й дала 140 лева, които по-късно при личен обиск са били иззети от измамницата от служителите на реда.
В хода на разследването са събрани доказателства, че 41-годишната пловдивчанка е съпричастна и към още шест измами с пострадали лица на възраст над 80 г., които били ощетени със суми между 80 лв. и 330 лв. Измамите били извършени на територията на Пловдив. 

Под ръководството на Районна прокуратура – Пловдив се извършват активни процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, назначени са експертизи и др.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.