Нагъл грабител напада коли на светофари

Криминале

Заключвайте вратите на автомобилите си и в движение

Image title
Нагъл апаш краде чанти от коли, чакащи на червен сигнал на светофари в Пловдив. Снощи около 20 часа на кръстовището на булевардите „Пещерско шосе” и „Васил Априлов” мъж отворил предната дясна врата на спрял на светофара лек автомобил „Рено Клио” и взел дамската чанта на 52-годишната шофьорка. Вътре имало 300 лева, мобилен апарат и две дебитни карти. След 20 минути от едната карта са били изтеглени 2400 лева. Половин час по-рано на същото кръстовище е била открадната по подобен начин чантата на 42-годишна дама, шофирала „Опел Мерива”. В чантата е имало лични документи и два мобилни телефона.

Три дни по-рано в Шесто РУП е било получено съобщение, че около 17 часа на бул.”Източен” при спиране на червен сигнал на светофарна уредба от возило, управлявано от 40-годишна жена, непознат отнел дамската й чанта, оставена на седалката. Същия ден в 18.45 часа на кръстовището на бул.”България” и ул.”Огражден” отново след отваряне на врата на купето на „Ситроен”, е била открадната чантата на 19-годишно момиче. Плячката е два мобилни телефона, дебитна карта и 400 лева. Ден преди това около 21 часа на кръстовището на бул.”България” и бул.”Васил Априлов” по същия начин непознат мъж взел от купето на „Опел Астра” дамската чанта с лични документи, мобилен телефон, фирмен печат и 400 лева, собственост на 35-годишната шофьорка на колата.

Във връзка със зачестилите от този вид кражби на дамски чанти от автомобили полицията отправя апел към жените, които шофират сами, да заключват вратите на колата си, когато са в движение.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.