Арестуваха кмета на Перущица и още петима за корупционно престъпление

Криминале

Ради Минчев е отведен с белезници в операция с участието на ДАНС

Кметът на Перущица Ради Минчев е бил арестуван днес по досъдебно производство за корупционно престъпление, ръководено от Окръжна прокуратура. С белезници са били отведени още петима души. От държавното обвинение съобщават, че става въпрос за разследване на престъпление,

осъществено от длъжностно лице, като в момента се извършват процесуално-следствени действия – огледи и претърсвания и изземвания в община Перущица, както и на още три адреса в града. Във връзка с разследването се извършват претърсвания и изземвания и на територията на Бургас, Плевен и София.

До момента за срок от 24 часа по Закона за МВР са задържани шест лица, сред които и кметът на община Перущица. В операцията, която се провежда под ръководството на Окръжна прокуратура-Пловдив, участват служители на ДАНС от София, Пловдив, Плевен и Бургас, както и полицаи от Областните дирекции на МВР в същите градове. Разследването се води от отдел „Икономическа полиция“ към ОД на МВР-Пловдив. Извършени са претърсвания и изземвания на общо 16 адреса. Процесуално-следствените действия продължават.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.