сряда, юни 29, 2022

Административният съд спря заповедта за отстраняване на Рогачев от шефския пост на ОД на МВР- Пловдив

Изпод тепето Криминале Новини Темида
МВР-Пловдив

В момента той се води в отпуск по бащинство

Решението стопирана процедурата в частта за отстранявне, но не и дисциплинарното производство

Административният съд в Пазарджик със свое решение е спрял временно заповедта за   отстраняване на комисар Йордан Рогачев от директорското място на ОД на МВР-Пловдив. Делото е водено там, вероятно защото Рогачев е с посотянен адрес в Пазарджик, откъдето бе пренасочен преди години за шеф на Пловдивската дирекция.

Решението на съда е от 29 юни, след подадена жалба, потвърди информацията пред БНТ самият Рогачев. В жалбата се твърди, че има непропорционалност между целта на наложеното ограничение и конституционно гарантираното право на държавния служител на труд и социално осигуряване. В мотивите си за решението магистратите посочват, че незабавното изпълнение на заповедта за отстраняване ще има като пряка последица освен психологическия стрес за членовете на семейството му, но и един дълъг период от време, през който те ще бъдат лишени от доходи, включително и от такива за поддържане на базовите потребности на двете малолетни деца, както и за осигуряване на елементарен минимум за нормални жизнени условия.

Това означава, че към днешна дата Йордан Рогачев е титулярен шеф на пловдивската полиция, а старши комисар Петър Тодоров е зам.-директор и временно го замества, тъй като шефът на ОДМВР е в отпуск по бащинство.

От друга страна юристи коментираха пред Под тепето, че решението стопирана процедурата в частта за отстранявне, а не за дисциплинарното производство, което продължава.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.